TEE ISE: mõnusad meebatoonikesed

ise tehtud meebatoonikesed

Ise tehtud meebatoonikesed on alati paremad kui mistahes poest ostetud, eriti kui saad lisada vastavalt oma maitsele kuivatatud puuvilju või pähkleid. Just just, mesimagus mesi, pähklid ja kuivatatud puuviljad – vot see on korralik tervisepomm, mida vahepalaks tööl, koolis, voodis või ühistranspordis süüa. Tahad, siis võid lisada ka šokolaadi, ei keela keegi sind, mitte keegi! 🙂

Järgmistest komponentidest on võimalik teha 12 meebatoonikest:
  • 2 1/2 tassi (230 g) klassikalist kaerahelbeid
  • 1/2 tassi (80 g) mandleid. Haki mandlid tükkideks!
  • 1/3 tassi (113 g) mett. Soovitavalt talumett!
  • 1/4 tassi (56 g) soolamata võid. Lõika see tükkideks!
  • 1/4 tassi (50 g) pruuni suhkrut
  • 1/2 spl vanilli ekstrakti
  • 1/4 spl meresoola (nimetatakse ka koššer soolaks)
  • 1/2 tassi (60 g) kuivatatud jõhvikaid. Võid hakkida tükkideks!
  • 1/4 tassi +  2 spl (65 g) šokolaadi tükikesi
Kuidas valmivad meebatoonikesed?

Kõigepealt rösti kaerahelbed ja pähklid. Selleks:

  • Keera ahju kuumus 180 C juurde. Kata  ahjuvorm (20 cm või 23cm) fooliumiga. Hõõru see kokku õliga või lase peale küpsetusspreid.
  • Lisa kaerahelbed ja pähklid, pane ahju ning küpseta 5 minutit. Võta välja, sega, ning panu tagasi ahju 3-5 minutiks kuni on on kergelt röstitud. Siis kergelt lisa õli või lase peale küpsetusspreid. Kalla ümber suurde kaussi.

Batoonikeste tegemine

  • Sega kokku või, mesi, pruun suhkur, vanilli ekstrakt ja sool väikeses potis tulel ning lase keskmisel kuumusel ühtlaseks seguks sulada. Aeg-ajalt on hea ka segada, et või ja suhkur ilusti ära lahustuks.
  • Kalla segu kokku röstitud kaerahelveste ja mandlitega. Sega korralikult. Lase jahtuda umbes 5 minutit, siis lisa jõhvikad ja veerand tassi väikseid šokolaadi tükikesi. Sega, et segu oleks omavahel korralikult koos (šokolaad arvatavasti sulab, aga see on okei, sest see aitab hoida batoonikest koos).
  • Kalla segu fooliumiga kaetud pannile ning kasuta pannilabidat või pressi sõrmedega segu ilusti pannil laiali. (Võid kasutada jõudu, et kõik jääks omavahel ilusti kokku)
  • Võid lisada juurde veel šokolaadi tükikesi ning siis pressi õrnalt pannilabidaga sisse. Kata fooliumiga ning pane külmikusse vähemalt 2 tunniks. Pärast eemalda terve plaat ning siis lõika plaat 12ks batoonikeseks.

Näed, siit, leiad ka video ja muid põnevaid retsepte! Ja ega siin midagi ei olegi, tee batoone ja ole terve 🙂

Jäta oma vastus