Rabarberello – imeline rabarberi jook!

Sul on maal rabarberit üle? Moosid purgis, aga ei tea, mida ülejäänud rabarberitega teha? Meil on sulle põnev jook, mida kodus ise valmistada!

Käisime ükspäev restoran Lusikas söömas ning seal pakuti meile huvitavat jooki nimega Rabarberello. Meis tekitas see põnevust ning küsisime ka retsepti. Kelner Tanel Tiivel oli lahke seda meiega jagama.

Kõigepealt on Sul vaja lõikelauda, ühte nuga hakkimiseks ja teist koorimiseks, kolme suuremat potti (vajadusel võid appi võtta ka neljanda), umbes 20 rabarberivart, 1 l 80% viina ning 1 kg valget suhkrut

Koori rabarberivarred ja aseta koored potti

Haki kooritud rabarberivarred ning aseta hakitud rabarber potti

Ühes potis on hakitud rabarber ning teises koored. Vaata, mis edasi teha on vaja!

Kalla koortele peale 1 l 80% viina

Kalla hakitud rabarberitele peale 1 kg valget suhkrut

Kui viin ja suhkur peale valatud, pane mõlemale potile kaas peale ning jäta kaheks päevaks seisma

Kui kaks päeva on möödas, siis toimi järgmiselt:

Võta lisa pott ning kurna koorte kausis olev viin teise potti

Kurna ära siirup kausist, kus oli rabarber suhkruga eraldi kaussi. Muidugi, võib siirupi kurnata ka eelmises etapis tühjaks jäänud kaussi

Kui kurnatud vedelikud on eraldi kausis, siis võib hakata siirupile lisama eelnevalt kurnatud viina. Ei ole soovitatav kohe kõike viina siirupile peale kallata, vaid vähehaaval. Eesmärk on paika saada magusus, hapusus ning alkohoolsus. Ükski maitse ei tohi olla domineeriv!

Saadud jook villi klaaspudelisse ning pane külma. Rabarberellot serveerida jääkülmalt pitsist või pokaalist!

Täname restoran Lusikat ning Tanel Tiivelit jagamast Rabarberello retsepti!

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol kahjustab Teie tervist!

3 kommentaarid

    • Terve, Martti!

      Olkaa hyvä, tässä on teidän resepti!

      Rabarbarello ihmellinen raparperi juoma!

      Pilt 1
      Ensiks tarvit leikkuulautan,üksi veitsi leikkauksen ja toinen petkkutamisen,kolme isompa kattila( jos tarvi neljä),suunillen 20
      20 raparperi vartta,1 litra 80% viina ja 1 kg vaalea sokeria.
      Pilt 2
      Kuori raparperi varret ja aseta kuoret kattilan.
      Pilt 3
      Leikka kuoritut raparperi varret ja aseta leikatut raparperit kattilan.
      Pilt 4
      Ühessä kattilassa on leikatut raparperit ja toisessa kuoret.Katso kuvista mitä pitä eteenpäin.
      Pilt 5
      Kaataa kuorien päälle 1 litra 80% viina.
      Pilt 6
      Kaataa lleikattujen raparparijen päälle 1kg vaalea sokeria.
      Pilt 7
      Kun viina ja sokeri on päälle kaatettu,laita molemmalle kattilalle kansi päälle ja jätä kaheks päivää seisomaan.
      Kun kaksi päivä on ohi,sitten toimi näin.
      Pilt 8
      Ota kolmas kattila ja suodattaa kuorien kattilassa oleva viina toisen kattilaan.
      Pilt 9
      Suodatta siirappi kattilasta, missä oli raparperi sokerin kanssa eri kattilan.
      Sitten kun suodatetut lisuket on eri kattiloissa, sitten voi lisätä siirappile suodatettua viina.
      En suosi heti kaata kaikkea viina siirappin päälle vaan pikkuhilja.
      Tavoite on saada oikea makeus, hapausuus ja väkevuus.
      Üksikään maku ei voi olla vallitseva!

Jäta oma vastus