Õpetus kuidas valmistada jõulupärg

Florist Raili Ratas jagas Nipimeistriga oma hiljuti toimunud töötoa pilte ja andis kaasa õpetussõnad kuidas valmistada endale ise kaunis jõulupärg. 

Materjal: okaspuude oksad. Parimad on nulg, mänd, jugapuu, aga ka kuuseoksad, kuigi need närtsivad kiiremini. Alati on hea ise metsast käbisid, oksi ning mustika- ja pohlavarsi korjata.

Baasiks: pajuoksi või pärjapõhja šabloone. Pärjapõhjasid leiab nii lillede hulgiladudest kui ka kodukaupade poodidest.

Töövahendid: oksakäärid, pehme traat, tugevam traat, traaditangid.

Kaunistused: hõbeda- ja kullaspreid, millega saab käbisid, oksi, sammalt jms toonida. Piduliku sätenduse saab nendega anda ka lillepotis kasvavale jõulutähele. Kaunistuseks sobivad ka erinevad kujukesed: põdrakesed, jõulumunad, lipsukesed ja muu, mida pakuvad nii lillede hulgilaod kui ka tavakauplused.

Valmistamine

  • Kui kasutad pajuoksi, siis lõika need 1 meetri pikkusteks ja keera rõngasse. Kinnita tugevama traadiga. Rõnga läbimõõt võiks olla 20–30 cm.
  • Valmista ette oksa- ja varrepundid. Lõika need 10–15 cm pikkuseks.
  • Kinnita rõngale puntide kaupa okste ja varte lisa. Üks punt võiks olla 3–5 oksa-vart. Kinnitamiseks tee traadiga ümber okste ja pärjaaluse paar tiiru.
  • Iga järgnev punt peab katma eelmise kinnitusosa ja ulatuma sellest ka mõni sentimeeter üle.
  • Puntide lisamisel ära katkesta traati enne, kui alles pärast viimase pundi kinnitamist. Jäta alles pikem traadijupp aasa tegemiseks, et pärga saaks uksele või seinale riputada.
  • Lõpetamiseks punu traat pärja tagaküljel puntide vahele.
  • Nüüd asu kaunistama. Ilusaid kaunistusi on kõige mugavam kinnitada liimipüstoliga, kuid kinnitada saab ka punumisel kasutatud traadiga. Pihusta oma jõululooming nüüd sprei abil lumiseks ja säravaks.

Jäta oma vastus

Please enter your comment!
Please enter your name here