Ananass – 3 nippi, mida sellega teha annab

Ananass

Talv on külm, pime ning tuuline. Te vahelduseks üks tore anassine paus ning näed, kuidas troopiline päike ning liivarannad sulle kohe põue poevad. Lisaks sellele, et ananass on äärmiselt maitsev troopiline vili, on selle söömine sulle ka väga kasulik. Koos Delice toidupoega oleme teie jaoks otsinud 3 põnevat nippi, mis selle ägeda vilja söömise veel magusamaks ning mugavamaks teevad.

Ananassi ‘’küpsetamine’’

Nii, olete poes, valite välja ananassi ning kodus selgub, et vili pole veel tervenisti küps. Mida siis teha? Pole probleemi. Võtate ananassi, lõikate otsad ära ning asetate tagurpidi märjale salvrätikule ‘’küpsema’’. Nii peab see seisma 3-5 päeva, seejärel murra ära vars ja pane teistpidi märjale salvrätikule sama kauaks seisma.  Nipp on selles, et küpsemast vilja osast valguvad suhkrud rohelise osa poole ning ananass saabki üleni valmis! Super. Proovige järele ning öelge, kuidas toimis.

Pane ananass kasvama!

Kui ananassi rohelise otsa ehk nö juuksetuti ära lõikate, siis saate sellest kasvama panna päris enda ananassitaime. Selleks asetage ära lõigatud ‘’roheline tutt’’ veeklaasi ning kui talle hakkavad juureidud alla kasvama, siis saate selle ümber istutada mullaga täidetud lillepotti. Nii toimides ongi teil päris oma ananassitaim, mis on väga lahe ning oodatud kujunduselement igas kodus.

Kuidas ananassi pakkuda?

Ananass on üks ilus, kuid samas kujult väga kentsakas vili. Kindlasti on mugavam kohe hambad sisse lüüa ploomi või pirni, aga mitte ananassi. Seda tuleb eelnevalt tükkideks lõigata. Üks väga lahe nipp, kuidas seda teha on, kui viilutad ananassi nii ära, et pärast selle koor töötab kui serveerimistaldrikuna.

Esiteks lõika ananass pikuti neljaks sektoriks ning iga sektori juures lõika ananassi pehme osa koorest lahti. Aseta saadud tükk koorele tagasi ning viiluta. Seejärel lükka viilud teineteisest natuke eemale ning mõnus troopiline suupistevaagen ongi valmis.

Jäta oma vastus

Please enter your comment!
Please enter your name here