Vegan ratatouille retsept

Kas teadsid, et see hõrgutav Prantsuse köögiviljahautis oli algselt vaeste talunike toit, mida valmistati parajasti saada olevatest suvistest köögiviljadest?

Nüüd on see kaunis värvi- ja maitseteküllane roog saanud väga populaarseks ning paljude lemmikuks. Ideaalne toit, milles ära kasutada kõik kõige paremad köögiviljad. Lisaks on see veganroog, mis sobib ideaalselt heaks kõhtutäitvaks toiduks, kuid palju tühje kaloreid sellega sisse sööma ei pea.

Vaja läheb:

  • 2 sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 väiksemat baklažaani (kokku u 600 g)
  • 2 kollast paprikat
  • 2 punast paprikat
  • 2 suvikõrvitsat (u 500 g)
  • 2 x 400g purki purustatud tomateid
  • 2 loorberilehte
  • 10 pipratera
  • 1-2 tl suhkrut
  • soola
  • 1-2 tl magusat tšillikastet
  • mõned tüümianioksad
  • värsket basiiliku, peterselli
  • oliiviõli

Valmistamine

Alusta sellest, et valmista kõik köögiviljad ette, st puhasta ja tükelda. Lõika baklažaanid pikuti neljaks, tükelda pöidla jämedused viilud. Tükelda suvikõrvits pikuti kaheks ja siis väikese sõrme jämedused viilud.

Puhasta paprikad seemnekodadest (kõige parem on lõigata varrepoolsest otsast kaas maha, siis saab ka selle osa ära kasutada, mis jääb varre ümber) ja tükelda pikuti neljaks ja siis kolmnurkadeks.

Lõika sibul väikse sõrme jämeduseks rõngasteks. Vajuta küüslauguküüned noaga lamedaks ning haki.

Kuumuta pannil õli. Prae sibulad madalal kuumusel läbipaistvaks, umbes 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit. Tõsta haudepotti. Vala peale ühe tomatikonservi sisu, lisa loorberilehed, pipraterad, tüümian, tšillikaste veidi soola ja suhkur. Jäta vaikselt podisema. Kata kaanega.

Jätka tegevust pannil. Lisa veidi õli ja prae baklažaanitükke, kuni nad on saanud veidi värvi. Lisa potti sibulate seltsi podisema. Käes on paprikate kord. Kui tarvis, lisa supilusikajagu õli taas pannile ja prae paprikatükid selles läbi, umbes 5 minutit. Lisa potti. Ja ongi veel ainult suvikõrvits jäänud läbi praadida. Kui see tehtud, vala tükid potti ja lisa ka teine tomatikonserv.

Hauta kaane all umbes 20 minutit. Maitse ja vajadusel korrigeeri magusust ning soolasust.
Serveerimisel puista toidule värsket basiilikut ja/või peterselli.

Virko Tugevus

Delice tootmisjuht

Jäta oma vastus

Please enter your comment!
Please enter your name here